Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z papryki zielonej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 7 szklanek
ryż 15 dag
papryka 35 dag
smalec 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z papryki zielonej

Ryż opłukać i ugotować w wywarze z warzyw. Paprykę wydrążyć z ziaren, pokrajać w drobne paseczki i udusić na tłuszczu razem z lekko zrumienioną cebulą. Gdy papryka zmięknie - włożyć do ugotowanego ryżu, podprawić śmietaną, przyprawić i wsypać posiekaną nać pietruszki.SAMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 04.07.2011 12:49
interesujące...jeszcze nigdy nie gotowałam zupy z papryki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak