Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada kasztanowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
cukier puder 400 g
orzechy 200 g
czekolada 150 g
kasztany jadalne 1 przetarte

Przepis i sposób przygotowania na: rolada kasztanowa

Utrzeć masło z cukrem, dodać orzechy, a następnie puree z kasztanów i wszystko razem wymieszać. Do połowy masy kasztanowej dodać rozpuszczoną czekoladę.
Folię aluminiową posmarować tłuszczem (olejem). Położyć na niej najpierw jasną masę kasztanową, rozwałkować ją, a na nią drugą część masy, wymieszanej z czekoladą. Zwinąć wszystko jak roladę. polać z wierzchu rozpuszczoną czekoladą i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak