Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golasy z kaszy gryczanej z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
ser biały 20 dag
jajko 2 szt
margaryna 1 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Golasy z kaszy gryczanej z serem

Kaszę gryczaną ugotować na sypko w 2 szklankach wody, ser przepuścić przez maszynkę. Utrzeć z margaryną i jajami. Do kaszy dodajemy masę serową. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki lub krokiety. Pieczemy w piekarniku, podajemy ze śmietaną lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 20.09.2010 12:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak