Golasy z kaszy gryczanej z serem

Golasy z kaszy gryczanej z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 szklanka
  • ser biały

    20 dag
  • jajka

    2 szt
  • margaryna

    1 dag
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować na sypko w 2 szklankach wody, ser przepuścić przez maszynkę. Utrzeć z margaryną i jajami. Do kaszy dodajemy masę serową. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki lub krokiety. Pieczemy w piekarniku, podajemy ze śmietaną lub ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

20.09.2010 12:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat