Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina po żeglarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 500 g
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 1 szt
tymianek 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina po żeglarsku

Podzielić mięso na kawałki średniej wielkości, lekko rozbić tłuczkiem, posypać pieprzem i papryką, obsmażyć na rumiano w gorącym tłuszczu. Przełożyć z patelni do rondla, osolić, dodać podsmażoną cebulę, przecier pomidorowy, przyprawy ziołowe. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ziemniakami lub makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak