Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki jajeczne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
pieprz 1 szczypta
masło 2 łyżki
mleko 0,5 szklanki
parmezan starty 6 łyżek
pietruszka zielona 1 pęczek
Rogaliki 6 sztuk
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki jajeczne

Rogaliki namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito, potem wyrobić na jednolitą masę z jajami, masłem, utartym parmezanem i drobno pokrajaną zieloną pietruszką, posolić i przyprawić pieprzem. Masę zsunąć na białe płótno posmarowane masłem i równomiernie rozłożyć, zwinąć w rulon i jak szynkę okręcić sznurkiem. Gotować w płótnie w wodzie przez 2 godziny. Potem usunąć sznurek i płótno, odsączyć, pokroić, ułożyć na półmisku, polać gorącym masłem i posypać tartym serem. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak