Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Tatar ze śledzia z marynowami warzywami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Tatar ze śledzia - pyszna przekąska, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale także na imprezowym. 

Składniki:

filet śledziowy 300 g
sałatka pieczarkowa 180 g
cytryna 1 szt
oliwa 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
ketchup 1 łyżka
pieprz ziołowy XXL
pieczywo razowe kilka kromek
szczypiorek 1 pęczek
sos miodowo- musztardowy 4 łyżki
ogórki konserwowe 2 szt
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Tatar ze śledzia z marynowami warzywami

Filety śledziowe, odsączoną sałatkę pieczarkową i ogórki pokroić w kostkę, a następnie połączyć z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, posiekaną dymką i keczupem. Całość doprawić do smaku pieprzem ziołowym.
Gotowy tatar ze śledzia udekorować gotowanym jajkiem i szczypiorkiem. Podawać ze zrumienionym w tosterze pieczywem razowym i sosem miodowo-musztardowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 18.04.2014 15:30
ciekawy pomysł
Adamorek 08.04.2014 14:45
ciekawie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak