Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fran bretoński

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 20 dag
mąka 20 dag
sól szczypta
mleko 3/4 litra
śliwki suszone pocięte 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fran bretoński

Ubić jaja z cukrem. Powoli dodawać mąkę, sól. żeby było gładkie. Konsystencja ma być gęstsza niż na naleśniki. Wysmarować bardzo duże i głębokie żaroodporne naczynie lub głęboką blachę, wlać miksturę, piec w 180°C aż ten mączny budyń się zetnie i z wierzchu będzie złoty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak