Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wieprzowa z winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,5 kg
winogrona 30 dag
czosnek 2 ząbki
mąka ziemniaczana 3 dag
sok z cytryny
majeranek
sól
pieprz
sok winogronowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wieprzowa z winogronami

Szynkę natrzeć solą , pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i majerankiem. Mięso owinąć bawełnianą nicią i ułożyć w gęsiarce, polać olejem. Piec około 1,5 h w tem 190 stopni.
Podczas pieczenia mięso systematycznie polewać z sokiem z winogron.Do miękkiego mięsa dołożyć winogrona i piec kolejne 10 min. Pieczeń wyjąć zlać sos z owocami do garnuszka i zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną z zimną wodą. Doprawić solą pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Mięso pokroić na porcie polać z sosem z owocami. Można podawać z grubym makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 10.08.2011 16:55
fajne
Edyta31 24.07.2011 23:50
pysznie :) pollecam
pawelek 04.07.2011 10:16
Robię tak samo, jest pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak