Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka w winnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kaczki 2 szt
cebula 2 szt
wino czerwone 1/2 szkl
cukier 1 łyżka
Goździki całe Prymat do smaku
mąka ziemniaczna 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 5 łyżek
tymianek do smaku
wiśnie 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka w winnym sosie

1. Skórkę mięsa natnij w kratkę, natrzyj solą, pieprzem i tymiankiem. Zrumień na oleju. Przykryj folią aluminiową. Piecz 30 min w 200 stopniach.
2. Cebulę podsmaż, podlej winem, dodaj wiśnie, goździki, cukier i duś 10 min. Zagęść mąką z 5 łyżkami wody. Mięso pokrój, podawaj z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 13.01.2013 20:21
smaczny pomysl
kasienka23 21.03.2012 12:25
musi być pyszne, chętnie bym zjadła taką kaczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak