Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja z wędzoną rybą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba wędzona 1 szt
majonez 1 słoik
jajko 5 szt
ogórek kiszony 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja z wędzoną rybą

Ugotowane na twardo jajka obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka. Dokładnie oczyszczone z ości mięso ryby rozcieramy z żółtkami i kilkoma łyżkami majonezu, doprawiamy solą i pieprzem. Otrzymaną pastą napełniamy połówki jaj, układamy je na plastrach ogórka kwaszonego, ozdabiamy majonezem, natką i paseczkami papryki konserwowej. Podajemy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.10.2013 00:18
ale pyszne i jak ładnie podane
RenataZ-et 14.06.2013 21:12
bardzo lubię takie faszerowana jajka
miki47 31.03.2013 13:51
bardzo smacznie
Bernadeta 18.03.2013 15:11
bardzo smaczny pomysł
Krystyna32 04.07.2011 09:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak