Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z papryki z selerem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 15 dag strąków
seler 15 dag
cebula 5 dag
sól 1 szczypta
olej słonecznikowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z papryki z selerem

Paprykę i seler umyć. Seler obrać, opłukać, pokrajać, włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować. Cebulę obrać, opłukać, dodać do gotującego się selera. Paprykę przekrajać na pół, oczyścić z nasion.Oczyszczone strąki ugotować do miękkości razem z selerem i cebulą. Gdy warzywa są miękkie, odcedzić. Z papryki zdjąć skórkę. Ugotowane warzywa przetrzeć przez sito, wymieszać z olejem i lekko przyprawić solą.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna142 20.07.2011 08:33
Lubię selera, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak