Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding ze szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 25 dag
masło 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jaja 4 sztuki
mleko 0,5 szklanki
bułki 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding ze szpinakiem

Szpinak oczyścić, umyć, odsączyć, przemielić w maszynce do mięsa i udusić w maśle. Bułki namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito í wymieszać z żółtkami i szpinakiem, dodać pianę ubitą z białek, sól i pieprz. Masę dobrze wyrobić i włożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy, gotować na parze ok. 45 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak