Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z mięty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeżej mięty 10-15 gałązek
kwasku cytrynowego 20g
wody 1 litr
cukru 1kg

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z mięty

Gałązki mięty opłukać pod bieżącą wodą,wrzucić do garnka i zalać litrem wody dodać kwasek cytrynowy. Odstawiamy na 24 h.
Po 24h dodać cukier i zagotować. Odcedzić, poczekać jak ostygnie i rozlać do słoiczków. Zagotować słoiczki ok.5-10 min.
Tak przygotowany syrop rozrabia się z wodą. Jest znakomity w gorące dni, wspaniale orzeźwia. Polecam wrzucić kilka kostek lodu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 04.07.2011 07:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak