Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka ze szpinakiem, truskawkami i kozim twarogiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

garści listków młodego szpinaku 4
dużych truskawek kilkanaście
syrop z octu balsamicznego do skropienia:

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka ze szpinakiem, truskawkami i kozim twarogiem

Polecam bo to zaskakująco smaczne połączenie składników :-)

Szpinak i truskawki opłukać, dokładnie osączyć, z truskawek oderwać szypułki. Ułożyć po 2 garści szpinaku na talerzach, na listkach ułożyć truskawki pokrojone na ćwiartki. Wierzch posypać pokruszonym twarogiem i skropić syropem balsamicznym. Szybko, zdrowo i bardzo smacznie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 14.04.2012 13:33
ciekawie wygląda
Anna133 13.04.2012 21:37
ciekawe połączenie
Agnieszka/picola 28.05.2011 22:46
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak