Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 60 dag
natka pietruszki 4 gałązki
musztarda ziarnista 4 łyżki
rosół drobiowy 200 ml
olej 2 łyżki
cebula
pomidory 2 szt.
sól
pieprz
indyk 4 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z indyka

Mięso natrzeć solą i pieprzem, posmarować musztardą, obłożyć pietruszką. Formować roladki, spiąć i smażyć na oleju. Podlewać rosołem. Cebulę pokroić w kostkę, pomidory pokroić w ćwiartki. Cebulę podsmażyć, dodać pomidory, dusić 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Wrzucić pozostała natką pietruszki. Mięso podawać na talerzu i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak