Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka z ziołami, pomarańczą i rukolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 0,5 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
rukola 1 garść
pomarańcza 1 szt
sałata czerwona 1 główka
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
posiekany szczypiorek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka z ziołami, pomarańczą i rukolą

piersi kurczaka opłukujemy i gotujemy w osolonym wrzątku przez ok. 15 min, odsączamy,studzimy, kroimy w plastry, oprószamy pieprzem i ziołami prowansalskimi i skrapiamy łyżką oliwy.Odstawiamy na 15 min. Rukolę opłukujemy i osuszamy. Pomarańczę obieramy,dzielimy na cząstki, oczyszczamy z białej skórki. Sałatę opłukujemy i osuszamy. Na talerzu układamy rukolę, na niej plastry kurczaka ,porwane liście sałaty i kawałki pomarańczy. Skrapiamy octem balsamicznym i pozostałą oliwą. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 14.02.2013 17:32
extra
ziutula
ziutula 22.07.2011 07:35
lubię takie połączenia..
Dominika30 13.07.2011 22:29
naprawdę bardzo ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak