Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśni bez pestek 3 kg
pestek duża garść
spirytus 1 litr
miód naturalny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniówka

1.Wiśnie zalać spirytusem na 2 tygodnie
2.Zlać nalewkę i dodać do niej dużą garść samych pestek
3.Do wiśni wlać 1 litr miodu i odstawić na 2 tygodnie
4.Po 2 tygodniach odcedzić pestki
5.Zlać miód rozpuszczony w wiśniach
6.Wiśnie zalać 1/2 l wody i odstawić na 2 tygodnie
7.Zlać,połączyć z nalewką i 0,75 l wódki
8.Odstawić na 2 tygodnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak