Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytusu 1l
żurawiny 8 szklanek
cukru 1kg
wody 0,5 l
małej torebki c. waniliowego 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinówka

Żurawinę zmielić i zalać 0,5 l. spirytusu i 0,5 l. wody. Przełożyć do słoja i zostawić na 2 tyg.Po tym czasie dodać 0,5 l. spirytusu i cukry.Podgrzać, ale nie zagotować i przełożyć do butelki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak