Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina z białą fasolą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała drobna fasolka 0,5 szklanki
baranina 25 dkg
cebula 2 sztuki
masło 3 łyżki
sok pomidorowy 2 szklanki
czosnek 2 ząbki
cytryny 1 sok z całej
ziele angielskie 2 ziarnka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z białą fasolą

Fasolę namoczyć na noc. Ugotować ją w tej wodzie co się moczyła na półmiękko.
Zarumienić na maśle pokrojone w kostkę mięso, cebulę i czosnek. Fasolę osączyć, dodać do mięsa, posypać solą i pieprzem, dodać ziele angielskie, wymieszać, wlać sok pomidorowy, gotować na dużym ogniu przez 15minut. Następnie zmniejszyć ogień i jeszcze kilkanaście minut dusić pod przykryciem.Wlać sok z cytryny, gotować, aż mięso i fasola będą miękkie i wytworzy się gęsty sos.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak