Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu Dukana

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
skrobia kukurydziana 3 łyżki
słodzik 30 pastylek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kawa rozpuszczalna 5 łyżeczek
jogurt naturalny 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2,5 łyżeczki
czekolada dietetyczna 3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu Dukana

Biszkopt: żółtka utrzeć mikserem ze słodzikiem (10 pastylek) i 2 łyżeczkami kawy. Dodać skrobię i proszek, zmiksować. Na koniec wmieszac delikatnie painę z białek. Piec 25 min w 180 st. Po upieczeniu nasączyć kawą zaparzoną z łyżeczki kawy rozpuszczalnej i 0,5 szkl wody. Masa: w wodzie (0,5 szkl wrzątku) rozpuścic słodzik, resztę kawy rozpuszczalnej i żelatynę. Wystudzić i zmieszać z serem i jogurtem. Kawałki biszkopta układać warstwami naprzemian z masą. Na górę potrzeć czekoladę. Chłodzic całą noc.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 14.09.2011 09:10
super, robię:) tylko do której to jest fazy-drugiej?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak