Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniki alpejskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
bryndza 0,5 kg
jaja 4 sztuki
mąka pszenna 2 szklanki
tłuszcz 3 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
cukier 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
papryka 1 szczypta
szczypiorek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Serniki alpejskie

Ziemniaki ugotować. Bryndzę przemielić z ziemniakami, a następnie utrzeć z przyprawami i dodać żółtka. Ubić pianę z białek i delikatnie mieszając, dosypywać mąkę. Formować na desce krążki i smażyć na tłuszczu. Podawać ze śmietaną i szczypiorkiem.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak