Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1,5 kostki
cukier puder 3 łyżki
jajko 8 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 3 szklanki
budyń śmietankowy 1 szt
cukier 1,75 szklanka
brzoskwinie 1 puszka
twaróg 1 (tłusty)
kisiel truskawkowy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Zagnieść ciasto z następujących składników: kostka masła, 3 łyżki cukru pudru, 5 żółtek, proszek do pieczenia, 3 szklanki mąki. Ciasto podzielić na 2 części, owinąć folią i mrozić 1,5 godz. w zamrażarce. Przygotować masę serową z następujących składników: 3 jaja utarte ze szklanką cukru, 0,5 kostki miękkiego masła, budyń, twaróg. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wykleić jedną częścia ciasta, chwilę podpiec (8 min, 180 st.). Na podpieczone ciasto wyłożyć masę serową, następnie brzoskwinie, a na nie pianę z reszty białek, ubitą z dodatkiem kisielu (kisiel wsypujemy po ubiciu piany i miksujemy chwilę). Na górę trzemy na tarce resztę ciasta. Całość pieczemy 1 godz. w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak