Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 60 dag
marchew 30 dag
pietruszka 20 dag
seler 5 dag
bulion 50 ml
koncentrat pomidorowy 50 ml
mąka
olej
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 15 dag
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę podzielić na porcje, posolić. Filety obtaczać w mące, roztrzepanych jajkach, bułce tartej i smażyć na oleju. Warzywa obrać, pokroić w zapałkę. Rozgrzać olej, włożyć warzywa, chwilę smażyć, dodać bulion oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. I dusić do miękkości. Na porcjach ryb ułożyć warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 12.05.2013 13:59
muszę spróbować z bulionem
zbysio 07.06.2012 00:50
ooooooooooooo
zbysio 07.06.2012 00:50
ooooooooooooo
madzialena19 16.10.2011 17:54
pyszna
Stenka 07.09.2011 21:01
Jak ryba to tylko w warzywach
jolita 04.07.2011 07:44
uwielbiam rybe po grecku mniam mniam
iwa643 04.07.2011 07:41
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak