Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula do śledzi Haliny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ziele angielskie 4 sztuki
pieprz czarny 8 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
sól
olej 3 łyżki
cebula 1|2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula do śledzi Haliny

Cebulę obrać, pokroić w piórka. Zagotować 0,5 litra wody, dodać przyprawy i gotować ok 5 minut. Następnie wrzucić pokrojoną cebulę i gotować 7 minut, odcedzić. Rozgrzać olej, dodać cebulę odcedzoną oraz przecier pomidorowy. Smażymy 10 minut, mieszamy.Podajemy z śledziami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 28.10.2011 12:29
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak