Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czarnego chleba

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 5 kromek czarnego
cytryny 0,5 skórka z połówki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
cukier puder 2 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
cynamon 1 szczypta
rosół drobiowy 1 litr
piwo 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czarnego chleba

W naczyniu ułożyć kromki chleba. W rondlu zagotować rosół, dodając utartą skórkę cytrynową, gałkę muszkatołową, cynamon, cukier i piwo. Gotować ok.10 min, po czym przelać do naczynia z chlebem. Na wierzch dodać śmietanę. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak