Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BLINY SERBSKIE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
śmietana 3/4 szklanki
mąka 4 łyżki
ser żółty 4 dag
sól 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
jaja 4 sztuki
tłuszcz do smażenia 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: BLINY SERBSKIE

Ziemniaki ugotować, ostudzić, przemielić. Dodać żółtka, śmietanę i dokładnie utrzeć. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść łyżką placuszki i usmażyć na złoty kolor. Podawać posypane żółtym serem lub nałożyć na nie śmietanę. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak