Łężnie bieszczadzkie

Łężnie bieszczadzkie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    75 dag
  • kapusta kwaszona

    50 dag
  • jajo

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • bułka tarta

    0,5 szklanki
  • Sól, pieprz, majeranek

    do smaku
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować - zemleć lub przecisnąć przez praskę. Kapustę zalać małą iloscia wody i ugotować, odcedzić , wystudzic i dobrze odcisnąć. Posiekac i dodać do ziemniaków. Cebulę zrumienić na łyżce tłuszczu/pokrojona w drobną kostkę/. Dodac do ziemniaków, wbić jajo, dodac przyprawy,mąke i mase szybko wyrobic.. Wykladać łyżką na deskę posypana tartą bułką, formowac owalne kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyc na dobrze rozgrzanym pozostałym tłuszczu.
Bardzo dobre z duszonymi świeżymi grzybami lub sosem pomidorowym , grzybowym , cebulowym, pieczarkowym i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

18.10.2011 10:51
super

Kate131

17.06.2010 10:13
trzeba wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat