Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podstawa tortu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
mąka pszenna 2,5 szkl
mąka ziemniaczna 3/4 szkl
cukier 1 1/2 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podstawa tortu

Białka ubić na pianę,dodać cukier.Do żółtek dodać proszek i 2 łyżki octu i wymieszać.Dodać do białek.Następnie dodać obie mąki przesiane przez sitko.Wszystko wymieszać drewnianą łyżką.Piec około 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.08.2013 15:09
przydatny przepis
Karmel 11.01.2012 10:21
super wyrósł
Seba 13.12.2011 09:45
extra
ziutula
ziutula 19.11.2011 01:05
nie tylko do tortu jest super...
kate.500 12.11.2011 13:40
super przepis
Marzena34 30.10.2011 12:18
extra
anemon 19.10.2011 08:49
Imponująca podstawa.
Justyna Jussstiii 07.07.2011 00:29
super
Ania67 05.07.2011 14:38
przydatny przepis
Robert10 03.07.2011 19:37
super
Dorota59 03.07.2011 19:26
wyrośnięty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak