Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy z kminkiem i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula 2 szt
kminek 1 łyżka
smalec 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
przyprawa kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy z kminkiem i cebulą

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, czosnkiem, oprószyć pieprzem i przyprawą kucharek. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać smalec i włożyć do nagrzanego piekarnika na 220 stopni na 30 minut. Następnie mięso oprószyć kminkiem, wsypać pokrojoną w krążki cebulę i piec przez 1 godzinę w temp 170 stopni podlewając wodą. Po upieczeniu pokroić plastry. Podawać z sosem jako danie obiadowe lub na zimno z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.04.2013 16:37
Smakowite połączenie.
Iwusia 24.06.2012 22:53
musi być bardzo smaczny
Seba 04.02.2012 16:49
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak