Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowe udka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt.
orzechy włoskie 2 łyżki
cebula 2 szt.
masło 2 łyżki
sok z cytryny
mięta suszona
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowe udka

1. Udka natrzyj miętą, solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
2. Cebule i orzechy pokrój. Udka i cebulę podsmaż na maśle. Podlej wodą, dodaj orzechy, duś do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 07.05.2012 21:50
ciekawy pomysł
halina17 03.07.2011 17:06
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak