Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kanie 4 szt
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
piwo jasne 1/4 szkl
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie w cieście

Żółtka dokładnie wymieszać z mąką, szczyptą soli i piwem. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białka, delikatnie wymieszać. Oczyszczone kapelusze kani umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem. Następnie zanurzać w cieście, smażyć na oliwie z dodatkiem masła po 4 minuty z każdej strony. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.04.2013 12:32
Jakoś nie mogę przekonać się do kani.
olkaaa 06.12.2012 09:37
muszę spróbować
Motorek 15.07.2012 11:02
smaczne
irenka 26.02.2012 15:36
super
AgaS10 11.02.2012 08:16
uwielbiam:)
mirosława4 19.12.2011 17:19
smaczne
Mariusz10 22.07.2011 23:52
szybkie i smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak