Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jasny krem do tortów który można dowolnie modyfikować

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada biała 300 g
masło 1/2 kostki
śmietana 18 proc 1
mascarpone 1 opakowanie
cukier puder
śmietan fix
deser 1 kartonik

Przepis i sposób przygotowania na: jasny krem do tortów który można dowolnie modyfikować

Masło rozpuścić w rondlu wraz z czekoladą i śmietaną 18% najlepiej Piątnica. Dobrze wystudzić to bardzo ważne aby masa się nie zważyła

W wysokim naczyniu ubić dobrze schłodzoną śmietanę 36% dodać śmietan fix i niewielka ilość cukru pudru.Mascarpone rozetrzeć widelcem i dodawać do śmietany i nadal ubijać. Wystudzony krem czekoladowo -śmietanowy polączyć z ubitą śmietaną36%.
Krem jest gotowy można do niego dodawać pokrojone owoce np truskawki , jagody , brzoskwnie
Można również zrobić krem w wersjji rafaello dodając kokosy

Krem jest pyszny lekki w niczym nie przypomina cięzkich magrarynowych mas.
smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak