Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki rybne z boczusiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 300 g
boczek wędzony 200 g
cebula 2 sztuk
olej
pieczarki 100 g
papryka 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki rybne z boczusiem

Mintaja rozmrażamy i koimy w kawałki około 2 cm.
Boczek również dzielimy na takowe kawałeczki.
Pieczarki czyścimy, myjemy i kroimy w plastry.
Papryki czyścimy z nasion i kroimy w dość dużą kostkę .
Cebulę w ćwiartki.
Nabijamy na drewniane szpatułki na przemian boczek. kawałki ryby,
pieczarki, cebulę oraz kawałki papryki.
Kropimy delikatnie oleje, oprószamy przyprawa do mięsa i pieprzem.
Grillujemy około 20 minut często obracając od momentu zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 26.01.2013 18:10
cos innego
zdzislawa2 21.03.2012 11:48
ekstra
misia53 14.01.2012 11:52
odważne zestawienie
smakoszek 21.09.2011 07:34
ciekawe
Halusia 01.09.2011 21:00
Super!
agnieszka137 04.07.2011 11:54
warto takie zrobić!
ben-ka 03.07.2011 16:15
to dobre musi byc:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak