Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
cebula 1 szt
olej do smaku
listki selera do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory smażone

Pomidory pokroić w grube plastry. Cebulę pokroić w cienkie piórka.
Rozgrzać na patelni olej ,dodać trochę masła (dla zapachu), poddusić aż się zeszkli i odsunąć na brzeg patelni. Pomidory zrumienić z obu stron, posypać sola i pieprzem.
Pomidory przełożyć na półmisek, posypać cebulą i drobniutko posiekanymi listkami selera.
Podawać jako dodatek do kanapek na kolację, lub jako dodatek do dań mięsnych (jarzynka).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 15.09.2012 15:56
apetyczne
eli82 30.04.2012 18:17
dobre
anula250 23.01.2012 09:21
Uwielbiam pomidory, pod każdą postacią :)
ziutula
ziutula 28.10.2011 17:30
smaczny dodatek..
krystyna24 17.10.2011 16:59
dobre
krystyna24 17.10.2011 16:59
dobre
krystyna24 17.10.2011 16:59
dobre
Patrycja33 27.09.2011 15:07
takich jeszcze nie jadłam
Renataj 05.09.2011 21:49
Coś nowego.
owca441 31.08.2011 22:15
ciekawe.. ;)
olivka 19.08.2011 08:17
Nie próbowalam jeszcze takiego wykonania.Ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak