Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z owocami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
jajko 3 szt
cukier 1 szkl
mleko 100 ml
mąka tortowa 1 szkl
budyń waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny 3 łyżki
aromat cytrynowy 1/2 łyżeczki
porzeczki czarne 1/2 kg
agrest 1 szkl
czekolada biała

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z owocami

Masło ucierać w misce dodając po 1 żółtku, łyżce mleka, 2 łyżki cukru i mąki. Po wyczerpaniu wszystkich składników dodać sztywno ubitą pianę z białek, aromat, sok z cytryny i budyń wymieszany z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy, wyłożyć umyte i osuszone owoce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 40 minut. Po ostudzeniu posypać wiórkami białej czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.01.2014 08:08
wyśmienite ciasto
Iwusia 31.12.2013 22:33
bardzo lubię takie ciacha
IlonaAlbertos 27.03.2013 18:04
Lekkie i smaczne.
mirosława4 26.12.2011 15:02
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak