Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z patelni z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 4 szt.
kiełbasa wędzona 250 g
pieczarki 150 g
olej do smażenia
masło 1 łyżka
tymianek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z patelni z kiełbasą

1. Cukinie umyj, pokrój na dość grube plasterki. pieczarki obierz, oczyść, pokrój na plasterki. Kiełbasę pokrój w półplasterki.
2. olej rozgrzej na patelni, podsmaż cukinie. Zdejmij z ognia. Masło stop w rondlu ( możesz dodać łyżkę oleju), włóż pieczarki, podduś. Oprósz szczyptą soli. Dodaj kiełbasę, podsmaż. Dodaj cukinie, przypraw tymiankiem, solą i pieprzem. Chwilę podduś.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 13.11.2013 11:18
Pyszne danie
olkaaa 29.12.2011 00:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak