Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z żeberek wieprzowych 1,5 l
ziemniaki 30 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
fasolka szaragowa 10 dag
mąka 2 łyżki
smalec 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę włożyć do gorącego osolonego wywaru z żeberek, dodać liść laurowy i gotować na półmiękko. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebulę drobno posiekać, fasolkę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki, Wszystko dodać do gotujących się ziemniaków i ugotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.12.2013 19:16
Przepis wart wypróbowania.
Ewelina38 30.11.2013 16:10
gotuję bardzo podobną, jest pyszna :)
Natalia/tubisiek 29.09.2012 10:41
wspaniała
Seba 25.11.2011 11:09
super
Monika193
Monika193 06.11.2011 14:04
lubię takie zupy
Iwona51
Iwona51 09.10.2011 21:46
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak