Rosół

Rosół

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    2 szt
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

  • por (biała część)

  • natka pietruszki

  • makaron domowy lub gotowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcje rosołowe sprawić i umyć. Włożyć do garnka, zalać zimna wodą i zagotować. Odlać wodę, wypłukać garnek i mięso i ponownie zalać zimną wodą. Zagotować, zaraz po zagotowaniu zmniejszyć ogień ( rosół powinien delikatnie pykać ), dodać warzywa i sól i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem, maggi i ewentualnie dosolić. Podawać z ugotowanym makaronem, posypując po wierzchu natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

10.10.2011 12:45
Tradycyjny polski smak

Ewa95

09.10.2011 11:37
tradycyjnie ;)

sundaytn

07.08.2011 12:17
jami!

jogobella231

12.03.2011 08:50
pycha

msmariusz

05.11.2010 21:53
ładnie wygląda

msmariusz

05.11.2010 21:52
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat