Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier puder 20 dag
jajko 5 szt
mąka pszenna 30 dag
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
skórka z cxytryny 2 łyżeczki
bakalie 1/2 szkl
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
kisiel wiśniowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy keks

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodawać po 1 jajku, ciągle ucierając. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać skórkę cytrynową i połowę bakalii. do drugiej kakao a do trzeciej kisiel i pozostałe bakalie. Foremkę keksową wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Do formy wyłożyć ciasto białe, następnie czekoladowe a na końcu z kisielem. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 st. około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 11.04.2013 08:12
kolorowy i smaczny :-)
pigila
pigila 01.10.2011 20:24
super
Monika193
Monika193 25.08.2011 23:35
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak