Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z dodatkiem octu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 4-5 małych
cebula biała
Koperek suszony Prymat
ocet kilka kropel
kefir
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z dodatkiem octu

Ogórki umyć, obrać i pokroić w plasterki do miseczki. Dodać posiekaną cebulę i wymieszać. Skropić octem (nie za dużo) i odstawić na kilka min niech się wszystko połączy. Doprawić solą (można dać szczyptę cukru), zalać kefirem (kilka łyżek, zamiast śmietany). Dokładnie wymieszać i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak