Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 szkl
ziemniaki 6 dużych
margaryna 2 łyżki
słodka czerwona papryka 1/2 łyżeczki
sól
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki ziemniaczane

Wystudzone ziemniaki ubić. dodać margarynę i wymieszać. Dodać mąkę, jajko i przyprawy. Zagnieść ciasto. z ciasta formować ruloniki tak jak na kopytka. ciąc je na długosc 10 cm. układać na blaszy. piec 15 minut w 160 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak