Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowo-porzeczkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt czekoladowy 1 szt
porzeczki czarne 2 szkl.
sok porzeczkowy 200 ml
śmietana 30% 400 ml
masa śmietanowa czekoladowa 1 op.
śmietana słodka 100 ml
posypka czekoladowa 3 łyżki
ozdoby z białej czekolday 6 szt
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowo-porzeczkowy

Przygotować biszkopt wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/148172/biszkopt-czekoladowy.html, przeciąć na 2 części. 1 szkl. porzeczek rozgotować w soku porzeczkowym, pod koniec dodać jeszcze 1/2 szkl. porzeczek i 100 ml śmietany słodkiej, wyłączyć, rozpuścić w masie galaretkę szafirową, wystudzić, wylać na biszkopt, przykryć drugą częścią. Śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać gotową masę śmietanową o smaku czekoladowym, wszystko ubić, dokładnie wysmarować wierzch i boki tortu. Karbowaną łopatką zrobić na wierzchu smugi, ozdobić czarnymi porzeczkami, posypać posypką czekoladową i ozdobić środek tortu białymi ozdobami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 15.05.2012 22:18
Co tam zdjęcie. Liczy się smak. Pyszny torcik.
KasiaK90 17.04.2012 08:59
fajny torcik
Jolanta_P-S 04.07.2011 10:45
zdjęcie takie sobie, ale aparat odmówił posłuszeństwa
Jolanta_P-S 04.07.2011 10:45
zdjęcie takie sobie, ale aparat odmówił posłuszeństwa
Pola2 03.07.2011 17:42
piękny i pewnie smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak