Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na krupczatce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
margaryna 1 kostka
mleko 1 szklanka
mąka krupczatka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 11/2 szklanki
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na krupczatce

Margarynę utrzeć z cukrem(0,5 szklanki)dodać mąkę,żółtka,proszek oraz 0,5 szklanki mleka.
3/4 części ciasta wyłożyć na blaszkę,do pozostałej dodać mleko i wymieszać.Na gęste ciasto położyć plasterki jabłek,na to pianę ubitą z białek z dodatkiem 1 szkl.cukru i na wierzch rozcieńczone ciasto.
Piec około 45 minut.
Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 16.07.2011 16:13
pyszne do kawusi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak