Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z wątróbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt.
pieczarki 10 dag
pomidorki 10 dag
masło 2 dag
bulion 50 ml
cebulka 3 dag
kremówka 5 dag
mleko 50 ml
purée ziemniaczane 1/2 torebki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
tymianek 2 gałązki
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z wątróbki

Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę wątróbkę. Dodać połówki pieczarek, plasterki dymki, połówki pomidorów i cebulki. Przyprawić solą, pieprzem, podlać bulionem i kremówką. Gotować 1 minutę pod przykryciem. Zagotować mleko z 50 ml wody, wymieszać z puree w proszku, przyprawić gałką. Stopić resztę masła, wymieszać z listkami tymianku, potrawkę polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak