Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowy deser z masą cappuccino

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 0,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
kakao 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
dżem śliwkowy 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
żółtko jajek 4 sztuki
mleko 0,5 litra
cukier 0,5 szklanki
cappucino 6 łyżek
budyń waniliowy 1 sztuka
masło 25 dkg
mąka 1 łyżka
kakao do posypania 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowy deser z masą cappuccino

Jajka ubić z cukrem, następnie dodać pozostałe składniki i miksować. Sodę najpierw łączymy z dżemem i dodajemy do masy. Wylać na tortownicę, wysmarowaną masłem i obtoczoną bułką tartą. Piec ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu i ostygnięciu ciasto podzielić na 3 części. Przygotować masę: szkl.mleka zagotować z cukrem,w pozostałym mleku rozpuścić żółtka,budyń oraz mąkę wlać na gotujące się mleko cały czas mieszać żeby się nie przypaliło,odstawić do ostygnięcia,następnie utrzeć masło i dodawać powoli budyń oraz cappuccino w proszku do smaku,dobrze wymieszać . Przełożyć ciasto piernikowe masą, Na końcu posypać całość ( również boki) kakao. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 19.07.2011 10:11
pycha
1j1o1l1a1 03.07.2011 15:07
dość pracochłonne:( a dobre zapewne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak