Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
sól
marchewki 4 szt.
cebule 2 szt.
przyprawa uniwersalna Kucharek
jajko 2 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
mięso mielone 50 dag
musztarda 1 łyżeczka
pieprz
olej 3 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w warzywach

Marchewkę pokroić w plasterki i ugotować, ziemniaki ugotować osobno. Bułkę namoczyć w wodzie. Jedną cebulę pokroić na kawałki, a drugą w kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Mięso zagnieść razem z bułką, kostkami cebuli, 2/3 natki, jajkami i musztardą. Doprawić pikantnie sola, pieprzem, papryką i przyprawa uniwersalną. Formować pulpety, smażyć na patelni. Dodać cebulę, zeszklić. Dymkę pokroić na kawałki. Ziemniaki, marchewkę i dymkę wrzucić do mięsa, smażyć jeszcze 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 16.07.2011 11:04
dobre takie klopsy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak