Sos musztardowy

Sos musztardowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar mięsny

    400 ml
  • musztarda

    3-5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wywar mięsny zagotować, dodać do niego musztardę w takiej ilości, że będzie ją wyraźnie czuć w sosie, zazwyczaj wystarcza 3- 5 łyżek, ale zależy to od rodzaju musztardy. Następnie mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, zahartować gorącym bulionem wymieszanym z musztardą i dolać do sosu, ciągle roztrzepując miotełką dodać sól i pieprz do smaku, posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

09.01.2014 15:57
super do mięs

Seba

14.09.2013 08:35
Smaczny jest taki sos

Wafelek2601

16.12.2012 09:00
Bardzo lubię sos musztardowy.

Goya

24.11.2010 13:53
fajny

gosia47-47

18.11.2010 16:23
ja też :)

Iwusia

28.06.2010 10:57
Lubię taki sosik !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat