Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe łazanki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

NA MAKARON:
mąka pszenna 1 kg
jajko 2 szt
woda letnia 1,5 szk
Dodatki:
boczek wędzony 600 g
cebula 3-4 szt
kapusta kiszona 500 g
sól i pieprz do smaku
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe łazanki

Kapustę gotujemy do miękkości. Z mąki, jajek i wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na cienkie placki. Układamy każdy osobno do lekkiego przeschnięcia. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy boczek, dodajemy cebulę i podsmażamy aż cebula będzie miękka. Placki kroimy w paski przesypując mąką aby się nie skleiły, nakładamy na siebie i kroimy w romby. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Ugotowany makaron wykładamy do naczynia, dodajemy kapustę i podsmażony boczek, solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy. SMACZNEGO.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 31.07.2012 21:53
też takie robię
Sarenka 25.08.2011 08:08
Najlepsze sa domowe :)
ZEWA 15.06.2011 09:15
tak, domowe najsmaczniejsze
ZEWA 15.06.2011 09:15
tak, domowe najsmaczniejsze
anemon 15.06.2011 07:36
Domowe łazanki są najsmaczniejsze.
sundaytn 11.05.2011 01:22
yamiiii
MAŁY 28.04.2011 16:29
lubie takie
IZABELA29 28.04.2011 15:29
najsmaczniejsze
jasiek 22.02.2011 02:20
apetyczne
Marta98 04.02.2011 19:43
super
Anna207 14.11.2010 17:43
smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak