Domowe łazanki

Domowe łazanki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • NA MAKARON:

  • mąka pszenna

    1 kg
  • jajka

    2 szt
  • woda letnia

    1,5 szk
  • Dodatki:

  • boczek wędzony

    600 g
  • cebula

    3-4 szt
  • kapusta kiszona

    500 g
  • sól i pieprz do smaku

  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy do miękkości. Z mąki, jajek i wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na cienkie placki. Układamy każdy osobno do lekkiego przeschnięcia. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy boczek, dodajemy cebulę i podsmażamy aż cebula będzie miękka. Placki kroimy w paski przesypując mąką aby się nie skleiły, nakładamy na siebie i kroimy w romby. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Ugotowany makaron wykładamy do naczynia, dodajemy kapustę i podsmażony boczek, solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy. SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

31.07.2012 21:53
też takie robię

Sarenka

25.08.2011 08:08
Najlepsze sa domowe :)

ZEWA

15.06.2011 09:15
tak, domowe najsmaczniejsze

ZEWA

15.06.2011 09:15
tak, domowe najsmaczniejsze

anemon

15.06.2011 07:36
Domowe łazanki są najsmaczniejsze.

sundaytn

11.05.2011 01:22
yamiiii

MAŁY

28.04.2011 16:29
lubie takie

IZABELA29

28.04.2011 15:29
najsmaczniejsze

jasiek

22.02.2011 02:20
apetyczne

Marta98

04.02.2011 19:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat