Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół z kury 2 l
masło
mąka
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat
flaki wołowe 1 kg
włoszczyzna 300 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wołowe

Flaki obgotować 3 razy odcedzić.
Do garnka włożyć obraną i pokrojoną w kostkę warzywa.
Wlać rosół, dodać flaki, sól i pieprz.
W połowie gotowania dodać przyprawę do flaków i majeranek, gotować na wolnym ogniu do miękkości flaków.
Tłuszcz roztopić na patelni, dodać zrumienioną na jasnozłoty kolor mąkę, zmieszać, rozprowadzić zimnym wywarem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak